Lafayette, LA

by Kristina 6. augusti 2013 20:57

Var det blodhunden eller bassetten i Aristocats som hette Lafayette?! Nåja, det spelar ingen roll, det är i Lafayette i Louisiana som vi hamnat efter en dag där temperaturen varierat mellan 90 och 106 grader. Okej, i morse var det kanske bara 84, men fullt tillräckligt.

Vi började med besök på Southfork Ranch. Vi fick åka traktordragen vagn från Visitors Center till huvudbyggnaden. Där väntade guidad tur och sedan fick vi gå på egen hand. Bland annat in i en av presentshopparna, där Jock Ewings Lincoln MarkV fanns. DET är vad jag kallar bil. Och en semesterdröm gällande bagageutrymme. Mindre dröm gällande bensinförbrukning.

Här spelades alla utomhusscener in i "Dallas", för inomhusscenerna använde man studio i Kalifornien. Nu, i samband med "Dallas 2", har man också använt sig av en korridor inne i huset tillsammans med ett sovrum, där JR slutligen blev skjuten (eftersom ju Larry Hagman dog och slutligen måste skrivas ut ur serien), då man inte orkade åka till Mexico där scenen ska föreställas utspela sig. Jag kan inte påstå att jag kan min Dallas-historia så bra, men på en vägg i museét fanns en kartläggning av vilka band alla människor hade med varandra i serien, om de var släkt, gifta med varandra eller bara lierade. Det var många streck...

Vi fortsatte sedan till 6th floor museum inne i Dallas, där vi tittade på en utställning om mordet på JF Kennedy, för snart 50 år sedan. Johan var lite besviken och tyckte att det var bättre förra gången han var här tillsammans med Mats. Jag hade ju inte något att jämföra med, så jag vet inte. Men visst finns det utrymme för funderingar kring händelsen. Inte minst "tänk om skytten hade missat" - hur skulle dåtiden och nutiden ha påverkats av att presidenten bara nästan blev skjuten? Vi hade i alla fall inte befunnit oss på den platsen i dag, det är säkert.

I går körde vi om ett godståg, Johan räknade till fyra lok och 119 vagnar, fyllda med kol! I dag har vi kört förbi lastbilar lastade med bland annat fyra Toyotatruckar/16 golfbilar/två trailerdragare/gasolbrännare, motvikt och konstig pinne x 2. En helt vanligt dag på vägarna genom Texas och Louisiana!

I morgon åker vi till Avery Island, där Tabasco tillverkas, innan vi fortsätter till New Orleans. Har precis bokat två nätter på ett till synes trevligt hotell i Garden district.

 

Tags:

Allmänt | Obegripligheter | Resor

Powered by BlogEngine.NET 1.5.0.7 - Old School Theme by n3o Web Designers

Om oss

Läser du det här så tror vi att du redan känner oss, då vi inte haft för avsikt att sprida bloggen utanför den närmsta kretsen av familj och vänner. Är det så att du har hittat hit ändå och vill läsa, så skrivs bloggen av Johan & Kristina, två amerikafarare från Skåne.

 

 

Datum när vi gjort inlägg

<<  mars 2024  >>
tiontofr
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567

View posts in large calendar