Kentucky

by Kristina 27. augusti 2015 07:06

Har bott i Georgetown i natt, på ett Country Inn. Förhoppningsvis för att få ihop några poäng, men ibland verkar det svårt... Tror det kan ha att göra med att de inte skriver att vi är från Sverige, utan låter ett default ligga kvar för USA och då är ju postnumret 282 31 inte alls Tyringe, utan någonstans i South Carolina. Nåväl, hotellet ligger strategiskt bra till för dagen, så det gör inte så mycket. De kommande två nätterna bokade vi online i går, på ett Ramada i Louisville. I morgon tänker vi gå på Kentucky state fair. 

I går började vi med att tanka upp bilen för 37 dollar. 2,29 per gallon. En gallon är 3,8 liter, dollarkursen får ni själva kolla upp :). Alla pumpar var upptagna var vi kom, alla utom två av FedEx, som uppenbarligen inte tankar upp sina bilar på kvällen... Körde sedan till downtown Cleveland och besökte Rock'n'roll museum and Hall of Fame.

Enligt informatinen i denna monter hade Elvis aldrig hela guldstassen på sig, han lyckades förhandla fram så att han fick ha svarta byxor till.

Paul Simons gitarr och tillhörande axelband.

Vi gick runt några timmar och som alla museer var "exit through giftshop". Utanför stod Johnny Cash turnébuss.

Nästa stopp var Columbus, delstatshuvudstad i Ohio.

Hittade ett parkeringsgarage precis under Capitolium, så sedan handlade det bara om jakten på vykortet att skicka hem. Efter att ha frågat i en liten "bra att ha affär" där de anställda satt bakom glas vid kassan hittade vi en Hallmark butik som var försedda även med vykort. Men nu låg frimärkena i bilen, så kortet kommer att postas idag istället... Och när vi når Frankfort i dag kommer jag ha dem redo...

Satte sedan vi Astrid mot ett mål söderut, och valde Georgetown. Runt Cincinatti var det tät trafik, folk var på väg hem från jobbet. Installerade på hotellet åkte vi tvärs över motorvägen till Walmart och nu var vi inte trötta som dagen innan, då vi gick runt som zombies, nej nu shoppades det vilt! Nya shorts till mig var välbehövligt, sedan en massa annat bra att ha också...

I dag blir det lite utforskande av Kentucky bourbontrail. För en gångs skull på min kör-dag, så Johan kan få smaka lite, kanske!

Tags:

Allmänt | Resor

Powered by BlogEngine.NET 1.5.0.7 - Old School Theme by n3o Web Designers

Om oss

Läser du det här så tror vi att du redan känner oss, då vi inte haft för avsikt att sprida bloggen utanför den närmsta kretsen av familj och vänner. Är det så att du har hittat hit ändå och vill läsa, så skrivs bloggen av Johan & Kristina, två amerikafarare från Skåne.

 

 

Datum när vi gjort inlägg

<<  mars 2024  >>
tiontofr
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567

View posts in large calendar