Kentucky State Fair

by Kristina 28. augusti 2015 19:42

För två år sedan var vi också här i augusti. Då var det konserterna med Gary Allan och Alan Jackson som drog mest och vi inser efter dagens besök att vi då bara skrapade lite på ytan när vi gick bland de godaste kakorna, vackraste tårtorna och hälsade på State Troopers och andra för att få lite roliga souvenirer med hem. På parkeringen såg en Toyota RAV4 ut som en Smart bredvid de andra fordonen på utställarparkeringen...

Började dagen med att se nötkreatur och minihästar. Sedan barn, 8 år och yngre, rida American saddlebred-hästar med riktigt schwung i steget. Fantastiska ekipage!

Sedan tog vi oss in till majskolvar, tobak, gigantiska pumpor som krävde lastpallar och gaffeltruck för att komma på plats, tomater, kakor, tårtor, quiltade täcken, julgranar, foton, målningar, dockskåp, hemmagjort vin, dito öl, och åtskilliga andra klasser att tävla i.

 


Nästan groteskt stora pumpor som ju nästan måste ha växt upp på lastpallarna, eller?!

 

Fin bröllopstårta, inte helt okontroversiell i Kentucky. Under vår resa fick ett county ganska stor uppmärksamhet i medierna både inom och utom delstaten, då en anställd vägrade skriva ut vigselbevis till homosexuella par, med hänvisning till sin religiösa uppfattning. Hon blev sedemera inlåst av en domare, som sa att han inte skulle släppa ut henne förrän hon ändrat sig. Jag läste en krönika där man jämförde frågan med att vägra skriva ut vapenlicenser, så visst var frågan brännhet...

Efter detta kom en avdelning med mer samhällsinformation och därefter den rena kommersen.

 

Harlan County hade mer att erbjuda, menade mannen som vi pratade med, men som snabbt flyttade sig ur bild...

Cool traktor.

Vi pratade med en hel del människor, bland andra några som representerade något som kunde jämföras med civilförsvaret i Sverige, en representant för Harlan County (där favoritserien "Justified" utspelas), frimurare, en kvinna gällande hälsovård, en som tillhörde motsvarande transportstyrelsen eller någon annan organisation gällande trafiksäkerhet. För att inte tala om duktiga försäljare här och där... Vi gick runt ganska länge och uppnådde givetvis dagens stegräknande med råge.

Nej, det var inget vi provade på. Jag har ätit friterade Oreos vad jag ska i mitt liv... Utan bacon.

Ett försök att åskådliggöra hur stort det var, från den ena änden men inte till den andra...

Därefter körde vi en dryg mil, över Ohio-floden in i Indiana, till en Bass Pro shop och ett Walmart. Vi hann med andra nedslag också och Target dessutom. Har nu ätit middag på rummet igen och bokat morgondagens övernattning i Springfield, Illinois. På väg dit blir det nedslag på ett Outlet-center på väg mot Indianapolis, som ju är huvudstad i Indiana. Förra gången vi var där fick en nygift brud en bom i huvudet, hoppas det blir utan sådant drama i morgon! 

Tags:

Allmänt | Resor

Powered by BlogEngine.NET 1.5.0.7 - Old School Theme by n3o Web Designers

Om oss

Läser du det här så tror vi att du redan känner oss, då vi inte haft för avsikt att sprida bloggen utanför den närmsta kretsen av familj och vänner. Är det så att du har hittat hit ändå och vill läsa, så skrivs bloggen av Johan & Kristina, två amerikafarare från Skåne.

 

 

Datum när vi gjort inlägg

<<  april 2024  >>
tiontofr
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

View posts in large calendar