Kentucky Bourbontrail och jo, vi har ost...

by Kristina 27. augusti 2015 18:22

Har checkat in på vårt motell efter en dag då vi hälsat på flera destillerier i Kentucky. Började dock med att tanka, i dag tillsammans med betydligt trevligare fordon än paket bilarna i går. Tre veteranbilar (från 30-talet) var på väg till stort helgevent i Evansville, Indiana.

Första målet för dagen var huvudstaden Frankfort, och vi hade inte tänkt åka till tidigare besökta ställen i dag, men när vi passerade en skylt till Woodford Reserve ändrade vi oss och kom dit prick klockan 10 när de öppnade.

Därefter åkte vi till den lilla huvudstaden som har ca 27 000 invånare.

Fotograferade fotografer.

Trevlig blomlåda i Frankfort. Kan det vara något för Hässleholms kommun?

Sedan åkte vi till några av destillerierna i Bardstown; Barton (ingår i samma "familj" som Buffalo Trace), Heaven Hill (Bourbon Heritage Center) och Willett.

Det syns inte så bra, men parkeringsplatsen till vänster tillhör "Månadens anställde" och på nummerskylten står 296 PAL, men det är nog bara en slump.

Nästa mål blev Louisville och Bulleit (där vi fick veta av mannen vid grinden att mr Bulleit himself var närvarande på grund av ett stort evenemang och att vi skulle köra försiktigt då folk yrade omkring).

Mannen till höger är herr Bulleit himself.

Avslutade med Evan Williams Bourbon experience (samma som Heaven Hill, men utan destilleriet och med läge mitt i stan).

På Bulleit köpte vi med oss en mjukost som ska innehålla både öl och bourbon och vi tänkte oss lite ost och kex till middag på rummet. Vi glömde liksom av att äta lunch, och även om vi ätit varsin banan, så behövdes något mer, så vi gav oss av för att försöka hitta en livsmedelsbutik. Efter vägarbete och avstängda vägar stannade vi till för en macka, så att vi kunde tänka klart sedan. Med tanke på att vi besökte en Jimmy John´s i Chicago också, så var det faktiskt den enda restaurangkedjan vi frekventerade mer än en gång under resans gång. 


Ställde in Astrid på chans och "food" ingick i förfrågan. Leddes till ett ställe som hade mer motorolja än mat, men ett paket kex hittade vi i alla fall. Johan påpekade att jag borde kolla bäst före datum, men det var ingen fara, det var inte förrän i november. I kassan tänker jag att jag kan få ett tips om en "riktig" livsmedelsbutik, så jag frågar om de vet någonstans där vi kan köpa ost. "Jo, men vi har ost där bak i butiken", säger kvinnan i kassan och en kund erbjuder sig att visa oss och springer före. "Åh, vad bra" utbrister jag överentusiastiskt och står där sedan med "cheddarost", det vill säga hamburgersmältost, som jag tar med mig till kassan och köper, i stället för att säga att jag tänkte mig en annan sorts ost...

Sedan sitter vi i bilen, inlåsta, eftersom vi plötsligt inte alls kände oss hemma i omgivningen, och skrattar hysteriskt. I alla fall jag... Vi bor granne med en mexikansk restaurang, det blir kanske det i kväll. Eller djupdykning i våra förråd. I morgon blir det State Fair! 

(Vi nöjde oss med det som fanns till middag, det gick ingen större nöd på oss. Osten lämnades sedan kvar i kylskåpet, med en lapp till städerskan som sade "varsågod"... Formateringen blev underlig i originalversionen, så denna sida är omgjord i Word i samband med att bilder lagts in i efterhand…)

Tags:

Allmänt | Resor

Powered by BlogEngine.NET 1.5.0.7 - Old School Theme by n3o Web Designers

Om oss

Läser du det här så tror vi att du redan känner oss, då vi inte haft för avsikt att sprida bloggen utanför den närmsta kretsen av familj och vänner. Är det så att du har hittat hit ändå och vill läsa, så skrivs bloggen av Johan & Kristina, två amerikafarare från Skåne.

 

 

Datum när vi gjort inlägg

<<  april 2024  >>
tiontofr
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

View posts in large calendar