Home sweet home

by Kristina 15. mars 2020 16:38

Vi ändrade planerna igen. När vi vaknade i går morse bestämde vi oss för att hänga på låset när SAS öppnade sitt kontor, kl 9 svensk tid, kl 8 där vi var. Då hade vi packat för omedelbar avfärd och ätit frukost. När det gått 70 minuter utan att det egentligen hänt något annat än att vi fått lyssna på fruktansvärd musik och inspelade fraser, så bokade vi hemresa 11.45. Med "hem" menade vi då Arlanda, eftersom man inte kunde se glasklart på dansk polis hemsida att det skulle vara ett godtagbart skäl att landa på Kastrup och ta tåget ut ur landet. Om man hade sin bil parkerad på Kastrup och kunde bevisa att man behövde den. då skulle man kunna bli insläppt. Sedan fick det egenligen gå som det kunde - vi hade två tåg att välja på från Stockholm C till Hässleholm, vi kunde hyra bil med envägshyra, vi kunde övernattat på hotell och göra den kommande resan som i dag, allt löser sig, bara vi är hemma i Sverige.

Flygresan gjordes i världens minsta plan (nästan), med plats för 90 personer, buss in till terminalen, men sedan gick allt smidigt med bagage. Arlanda Express in till Stockholm C, hade fortfarande två tåg att välja på, ett som skulle gå om tio minuter och ett om två timmar och tio minuter. Vi valde det sistnämnda, så hann vi pausa på Royal Viking hotell i deras High bar med utsikt över Stockholm. Bagaget tog de hand om nere i receptionen och ställde in i bagagerummet. Sedan blev det hämtmat på Burger King innan vi satte oss på tåget söderut, som gick i tid och kom fram i tid. Det gjorde dock inte Pågatåget, som var inställt på grund av personalbrist och som skulle ersättas med buss, så vi tog taxi sista milen. Hemma 22.30. 

Nu återstår att se så att våra avbokningar verkligen registrerats ordentligt hos SAS, men det blir ett senare problem om det visar sig att det inte skulle vara så. Det känns väl som deras datasystem kan vara lite överbelastat för tillfället. Liksom alla andras. Såg bilder på CNN från O'hare i Chicago, jag ska ALDRIG klaga över köer igen, för som de visade att det var nu, så har det aldrig varit tidigare...

Nu fortsätter vi vår semester i morgon, då vi ju skulle kommit hem, så får vi se om det blir jobb hemifrån i några dagar sedan för att visa att vi är friska.

Tags:

Allmänt | Obegripligheter | Resor

Powered by BlogEngine.NET 1.5.0.7 - Old School Theme by n3o Web Designers

Om oss

Läser du det här så tror vi att du redan känner oss, då vi inte haft för avsikt att sprida bloggen utanför den närmsta kretsen av familj och vänner. Är det så att du har hittat hit ändå och vill läsa, så skrivs bloggen av Johan & Kristina, två amerikafarare från Skåne.

 

 

Datum när vi gjort inlägg

<<  mars 2024  >>
tiontofr
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567

View posts in large calendar