Hemma igen, i efterdyningarna av stormen Sven

by Kristina 13. december 2013 20:02

Vi lämnade ett regnigt New York, eller North Bergen, Union City eller Jersey City. Efter att ha haft en fantastisk tur med decembervädret så lockade det inte att lämna bilen, även om vi försökte en stund nere vid Liberty Park. Det visade sig dock att de nu restaurerade området och hade stängt det gamla stationshuset där Johan och jag var förra gången. Man hade röjt all sly som fanns vid spåren/perrongerna och vi är nyfikna på hur det ser ut nästa gång!

Meddelade Christina på Dollar att motorlampan lyste, men inte att spolarvätskan varit slut mest hela tiden. Tog sedan AirTrain till terminal B. SAS incheckning skulle börja 13.30, så J&J offrade 2x5 USD på två bagagevagnar, så kunde vi i alla fall dra runt våra saker en stund. Det är ju inte alltför mycket som händer i terminalen, det finns ett par tidnings- och souvenirbutiker liksom en liten tax-free-butik plus en food court. Vi kollade läget 12.45 och minsann hade de inte satt upp banden framför incheckningsdiskarna, så bara vi gick via maskinen och scannade våra pass, så fick vi lämna våra väskor sedan. Då hamnade vi plötsligt först i kön, då de som suttit på de fåtal sittplatser som finns i terminalen inte varit lika framfusiga som vi. Väl av med de stora väskorna så gick vi till food courten där det blev pizzaslices för alla, som tidsfördriv och för att det plötsligt kändes som om det var dags att äta igen...

Dagens nyheter som vi kunde ta del av då vi faktiskt hittade en sittplats framför en storbildstv, dominerades av is-storm i Dallas (och på flera andra platser) och Nelson Mandelas död dagen innan (dagen före?!). Flygresan hem kortades en halvtimme med medvind - helt okej. Kristinas handkontroll till underhållningssystemet fungerade inte, så det blev iPod med Toby Keith hela resan. Hann inte ens med 1/3 av låtarna som sparats... På Kastrup gick passkontrollen smidigt, så för att kompensera så blev bagageutlämningen försenad... Det gjorde dock ingenting, då det visade sig att vårt tåg till Hässleholm var det första som gick från Malmö sedan det misslyckade försöket med ett dubbelkopplat X2000 dagen innan som fastnade efter några kilometer. Vi tog farväl av familjen Fors på Hässleholms C och sprang till Pågatåget som spårändrats och därmed hade en lång språngsträcka. Det hade vi inte behövt, men vi kom hem till ett snöfritt Tyringe och åt frukost. Så fort vi kunde körde vi sedan till Ängelholm för att hämta hem katterna, och efter Perstorp möttes vi av snön. I Ängelholm var det riktigt skitväder (stark vind som spred snön över vidderna). Katterna tyckte inte alls att de behövde åka bur hem, men det tyckte människorna. Väl hemma igen, så var det dags för tupplur för människorna och katterna gjorde dem sällskap ;o).

 

Tags:

Allmänt | Resor

Powered by BlogEngine.NET 1.5.0.7 - Old School Theme by n3o Web Designers

Om oss

Läser du det här så tror vi att du redan känner oss, då vi inte haft för avsikt att sprida bloggen utanför den närmsta kretsen av familj och vänner. Är det så att du har hittat hit ändå och vill läsa, så skrivs bloggen av Johan & Kristina, två amerikafarare från Skåne.

 

 

Datum när vi gjort inlägg

<<  april 2024  >>
tiontofr
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

View posts in large calendar