Heldag på Minnesota State fair

by Kristina 3. september 2015 12:57

Efter bra frukost (som vanligt på Country Inns & suites, där jag förvisso lyckades fumla ner plasttallriken i havregrynsgröten istället för tvärtom) gick vi till parkeringsplatsen öster om Mall of Americas östra parkeringshus och tog expressbussen till evenemanget. De 5 dollar det kostade per person var ändå billigare än att parkera bilen där, och det var skönt att låta någon annan köra. Sedan gick vi systematiskt igenom i stort sett hela området. Delar liknade den förra State fair:en, som uppvisning av kor och gigantiska pumpor.

Annat var nytt, som avdelningen för naturens under där vi träffade fyrlingar som mamma får fött i natt. Det var veterinärstuderande som ansvarade för denna del och det fanns både kor och grisar som också väntade (eller redan hade fått) smått. Älguppfödarföreningen såg vi heller inget av i Kentucky.

Vi har ju sett tv-programmet Bizarre food när han går igenom denna State fair och mer eller mindre äter sig från den ena änden till den andra och en sak är säker; mycket frityrsmet går det åt. Allt går att fritera och sätta på en pinne. Vi åt faktiskt inget "on a stick", men vi fick ju i alla fall testa två saker var, så Johan åt krabbollar och jag en laxburgare först. Senare provade jag på en funnel cake med årets nya tillbehör, vilket var lönnsirap och bacon, toppad med spraygrädde, ett syltat körsbär och mängder av florsocker, vilken gjorde mig mer än proppmätt . Johan tog sedan en footlong korv med tillbehör, så vår middag bestod därför av varsitt tortillabröd med Philadelphiaost med laxsmak (den får gärna börja säljas hemma) som fanns med i Berglunds bagage när vi checkade in i går. Trodde länge att jag inte skulle äta något förrän morgondagens gröt... 

Men vi har gått runt 20 000 steg i dag också, vilket känns. I morgon blir det Mall of America. Kanske blir det en runda minigolf också, för ja det finns det också där inne... 


Tags:

Allmänt | Resor

Powered by BlogEngine.NET 1.5.0.7 - Old School Theme by n3o Web Designers

Om oss

Läser du det här så tror vi att du redan känner oss, då vi inte haft för avsikt att sprida bloggen utanför den närmsta kretsen av familj och vänner. Är det så att du har hittat hit ändå och vill läsa, så skrivs bloggen av Johan & Kristina, två amerikafarare från Skåne.

 

 

Datum när vi gjort inlägg

<<  april 2024  >>
tiontofr
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

View posts in large calendar