En hel dag på museum

by Kristina 27. augusti 2018 07:51

I går började vi planera våra kommande dagar. Vi som gillar att gå köpte varsitt veckokort på CTA/Metra, då vi insåg att risken är överhängande att det blir så varmt nu i ett par dagar att vi måste ta oss fram med luftkonditionerade fordon till platser där vi kan tillbringa vår tid inomhus, om vi ens ska kunna lämna vårt hotellrum. Vi tittade därför på alternativ och bestämde oss för Field's museum, en gigantisk byggnad där vi gick all in med 3 D film om faraonernas Egypten, specialutställningar om Antarktis dinosaurier, antika Kina och mumier från Peru och Egypten. Vi gick många steg och fyllde på med dricka med jämna mellanrum, fria påfyllningar av sitt glas av recyklat material ingick hela dagen. Vi hälsade på Sue, den gamla t-rex:en som fått flytta från centralhallen till förmån för den jättestora dinosaurien man funnit i Argentina. Eftersom den var helt i konstgjort material kunde vi pilla så mycket vi eventuellt ville och en väldigt entusiastisk medarbetare på museet tog ett foto av oss när vi sitter bredvid ena bakfoten. Han försökte också entusiasmera oss att gå till meteoravdelningen och ädelstensavdelningen där man också fick ta väldigt mycket på grejer, men just de avdelningarna kunde vi tänka oss att prioritera ner. Han förutsatte också att vi undrade var Sue tagit vägen, så han förklarade ingående hur vi hittade henne bakom en plywoodvägg på andra våningen. 

Tog buss från museet, det blåste Saharavindar och var inte alls behagligt. I dag vaknade vi till åska, granne med brandstationen som vi är får vi från 7:e våningen lite inblick i deras jobb och nyss stod alla bilar ute på gatan, nu har två försvunnit iväg. Vädret ska bli bättre under dagen, men desto sämre i kväll, så vi håller väl oss helt klart inomhus då.

Tags:

Allmänt | Resor

Powered by BlogEngine.NET 1.5.0.7 - Old School Theme by n3o Web Designers

Om oss

Läser du det här så tror vi att du redan känner oss, då vi inte haft för avsikt att sprida bloggen utanför den närmsta kretsen av familj och vänner. Är det så att du har hittat hit ändå och vill läsa, så skrivs bloggen av Johan & Kristina, två amerikafarare från Skåne.

 

 

Datum när vi gjort inlägg

<<  december 2019  >>
tiontofr
2526272829301
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
303112345

View posts in large calendar