Chicago crime tour

by Kristina 29. augusti 2018 21:09

Av åskovädret märktes inte så mycket i natt så här från ett hotellrum mitt i stan. I dag har städer som New York och Boston fått hettan som vi hade innan ovädret. Varsågoda. Vi har haft ett mycket behagligt väder och vi har bland annat åkt runt med buss knappt två timmar och lärt oss lite om gamla och nya brott i Chicago. Det ledde också till att vi fick nys om en underjordisk bar, i alla fall belägen i källarplan, i en gränd som syns från vårt hotellrumsfönster, så dit fick vi ju gå och prova deras tropiska drinkar. Three dots and a dash heter den gamla lönnkrogen, vilket är morse för V som i Victoy (avseende andra världskriget). Goda drinkar med kvalitetsprodukter serverade i olika underliga muggar, kostade därför som en middag eller i alla fall lunch.

Efter bussturen tog vi dock först en expressbuss norrut och hälsade på i Andersonville, de gamla svenskkvarteren. Det blev lunch på Jerry's där vi också hälsade på för tre år sedan. Därefter tog vi buss söderut igen, till tågstation för bruna linjen, åkte med den ett tag och tog sedan en promenad igen och hamnade på Goose Islands brewpub. Mer gående, nu mot röda linjen som leder till närmsta station (Grand) 2 kvarter österut och 1 norrut från hotellet sett. Lastade av lite inköp och gick sedan till de exotiska drinkarna för att fortsätta runt kvarteren till närmsta TJ Maxx och Marshalls, två butiker i samma kedja med nästan samma saker till samma pris. Köpte mat hos livsmedelsbutiken Traders Joe och åt middag på hotellrummet. 

I går packade jag lite lätt och upptäckte till min förskräckelse att det finns gott om både plats och vikt kvar. Johan har ganska mycket volym, men inte vikt på långa vägar. Det kommer inte bli några problem att få ner necessären den här gången och jag har inte ens pressat ur luften i mina platsbesparande plastpåsar än. Men vi har ju hela morgondagen på oss att eventuellt göra något åt det!

 

Tags:

Allmänt | Mikrobryggerier | Obegripligheter | Resor

Powered by BlogEngine.NET 1.5.0.7 - Old School Theme by n3o Web Designers

Om oss

Läser du det här så tror vi att du redan känner oss, då vi inte haft för avsikt att sprida bloggen utanför den närmsta kretsen av familj och vänner. Är det så att du har hittat hit ändå och vill läsa, så skrivs bloggen av Johan & Kristina, två amerikafarare från Skåne.

 

 

Datum när vi gjort inlägg

<<  december 2019  >>
tiontofr
2526272829301
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
303112345

View posts in large calendar