Caboose - största modelljärnvägsaffären i världen enligt Guinness

by Kristina 21. augusti 2016 19:35

Den finns här i Denver. Men i dag är det mest en sorglig spillra kvar av den, då ägaren annonserat om nedläggning från slutet av september. 25% rabatt var det dock på det mesta som fanns kvar på hyllorna, så Johan handlade lite ändå. 

Ett mycket kort besök blev det också på Stranahans, souvenirer köpte vi förra gången så vi var egentligen bara ute efter lite magisk mac'n'cheese (också ett minne från förra gången) men man hade ändrat på konceptet och hade bara dryck, ingen mat. Så vi gav oss av in mot downtown, efter att med nöd och näppe klarat av att inte hamna i jätteköer på motorvägen. Baseball även i dag som säkert påverkade. Vi tog en bakvägen i fina villakvarter istället. 

Vi hittade ett parkeringshus och gick till turistinformationen för att ta lite broschyrer. Hittade ett reklamblad om en Beer garden i en park i närheten och när Johan väl lyckats stoppa mig att dra iväg oss till helt fel håll (verkar inte som min inbyggda kompass funkar på denna höjd, 1600 m ö h) så var det behagligt att sitta ned en stund. Det blev en blodapelsin IPA, vilken svalkade skönt. 

Därefter tog vi en tur till Colorados största mall, inpräntade noga var vi parkerade (utanför Nordstrom, i utgången mot "spårvagns"stationen) och tog en promenad. Det var nästan fullt på parkeringen men där inne var det ingen större trängsel, som tur var. Blev lite halvförälskad i en Testa SUV, med 7 sittplatser. Den var dock inte större än en vanlig sedan, möjligen lite högre. Bakdörrarna var av måsvingetyp och framdörrarna öppnades med en liten touch på handtaget, så man behöver nog amerikanska storlekar på parkeringsplatserna för att vara säker på att inte åstadkomma bucklor... Vad gäller bagageutrymmet bak så fick nog en blå IKEA påse plats (IKEA låg förresten bredvid mallen). I frunken  -front trunk - tittade vi aldrig. Känns inte aktuellt, det var ingen vinst på lotto den här helgen heller.

I morgon tänker vi oss Red rock amfiteater (tidigt på morgonen ) och sedan naturhistoriska museet, lagom aktiviteter i värmen.

Tags:

Allmänt | Resor

Powered by BlogEngine.NET 1.5.0.7 - Old School Theme by n3o Web Designers

Om oss

Läser du det här så tror vi att du redan känner oss, då vi inte haft för avsikt att sprida bloggen utanför den närmsta kretsen av familj och vänner. Är det så att du har hittat hit ändå och vill läsa, så skrivs bloggen av Johan & Kristina, två amerikafarare från Skåne.

 

 

Datum när vi gjort inlägg

<<  mars 2024  >>
tiontofr
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567

View posts in large calendar