I väntan på countrygala på TV

by Kristina 15. augusti 2011 02:19

Jag kunde inte låta bli att ladda upp ett foto på en av pandorna på Zoo, men inser också att det finns en lucka i vår reseberättelse som bör fyllas. När vi kom till Jelly Belly fabriken insåg vi att det var fullt med barnfamiljer där, som skulle fylla den sista dagen på sommarlovet med kvalitetstid tillsammans med sina telningar. Det innebar att skylten "United we stand" som kom att bli en symbol efter 11 september fick en helt annan betydelse i den mycket långa kö som uppstod till de "factory tours" som gavs. Jag stod där en stund, men gav upp ganska snabbt och efter en runda i presentshoppen utan att handla, så blev det ändå lite jellybellys som lades till bagaget. Vi var där en timme ungefär och ljudnivån var hiskelig. Så det blev stor skillnad när vi kom till ett järnvägsmuseum "only minutes from Jelly Belly".

Man skriver gärna så och i det här fallet var det två mil emellan, men visst, så värst många minuter var det inte tal om. Det var egentligen mer spårvagnar eller liknande som använts som lokaltåg som man avsåg med sin järnväg, men det är alltid intressant att se hur människor lägger ner otaliga frivilliga arbetstimmar världen över för sina intressen! Vi övernattade så småningom i Fresno och fortsatte igår, lördag, genom Los Angeles till San Diego. Ingen bra idé. År 2014 ska man vara färdig med carpool (HOV) filerna, vilket innebär att den vänstra av fem, sex filer endast är tillåtna för fordon där minst två personer åker. Nu fanns dessa filer i början och slutet av väg 5, men i sex, sju mil däremellan trängdes alla och Astrid fick räkna om vår restid ett antal gånger. Vi kan därför klart räkna med att trafiken lade till 1,5 timme till vår resa, så det är med bävan vi ska ge oss in i trafiken i morgon bitti igen...

När vi väl anlände till vårt hotell parkerade vi bilen för gott under vår vistelse här i SD och gick ner i gaslampsdistriktet. En bartender tipsade oss om att åka upp till konkurrerande hotell Mariott´s takbar med utsikt över såväl baseballstadion som de västra delarna av staden. Dyra, men goda, drinkar kompletterade atmosfären. Middag åt vi på en indisk restaurang. I morse tog vi en 45 minuters promenad till Zoo och där har vi sedan tillbringat större delen av dagen, men vi avslutade på ett fantastiskt modelljärnvägsmuseum. Hässleholms modelljärnväg i all ära, men denna bestod av massor av delar i olika skalor och var verkligen imponerande (även om miljöerna ibland inte riktigt kunde jämföras med Hässleholms)... Som sagt, nu väntar vi på ABC och en stor countrygala. Med tidsskillnaden har vi varit beredda sedan kl 17, för säkerhets skull. Tiden är annars angiven som 8/7 c, vilket innebär att man i New York ser showen kl 20. Vi anar att man drar på den här, eftersom det är lite tidigt annars kanske.

Tags:

Countrymusik | Resor

Powered by BlogEngine.NET 1.5.0.7 - Old School Theme by n3o Web Designers

Om oss

Läser du det här så tror vi att du redan känner oss, då vi inte haft för avsikt att sprida bloggen utanför den närmsta kretsen av familj och vänner. Är det så att du har hittat hit ändå och vill läsa, så skrivs bloggen av Johan & Kristina, två amerikafarare från Skåne.

 

 

Datum när vi gjort inlägg

<<  april 2024  >>
tiontofr
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

View posts in large calendar