Lördag - loppis och bilfri Park Avenue

by Kristina 21. augusti 2022 06:16

Efter att ha hållt oss till planen "PATH till 33rd, promenad 5th Avenue norrut till södra kanten av Central Park, in på centret vid Columbus Circle, lunch från Whole Foods varma buffé, en tur genom parken, ner på 6th Avenue, förbi Radio City hall, sedan en avstickare till Broadway och därmed också Times Square, tillbaks till Macys och en titt in hos Jacks lågprisaffär" åkte vi tillbaks till NJ. Efter en liten paus på hotellrummet gick vi förbi Newport Mall till en Shop Rite och handlade lite kvällsmat. Det innebar trötta fötter och drygt 23 000 steg, så vi la oss tidigt. Planen var ju att inte sova bort lördagen, för då är det loppis i Chelsea och i Brooklyn, och dit ville vi!

Första fyndet på 25th W i Chelsea var en förpackning med julgransklockor i glas för 2 dollar. Jag räknar med att få hem dem i gott skick. Det andra fyndet var en figurin, som visade sig vara en rolig cologne flaska, föreställande Betty Ross, kvinnan i Philadelphia som ska ha sytt den första flaggan för unionen. Sedan hittade jag också ett vykort av hennes födelsehus hos en annan säljare. Men det roligaste är att det var en memorabilia från 200 årsjubileet 1976. Och hur länge sedan det var, det tycker jag att vi förtränger.

Vi tog tunnelbanan till Brooklyn, där loppisen ligger i DUMBO, alltså under Manhattan bridge. Prisbilden där var en annan, liksom utbudet, det var mer roligt skröfs i Chelsea. Nu vet vi det till en annan gång. I går var också den tredje och sista Summer Saturday då man mellan 7-13 stängde av Park Avenue för biltrafik. Vi var tillbaks på Grand Central station 12.45 så vi satsade på att se lite av den folkfest det blir när människor till fots, på cykel, skateboard, rullskridskor och andra mackapärer får en hel aveny för sig själv. 

Sedan ville vi se hur det såg ut när allt blev som vanligt igen, och det blev det tjugo minuter efter utsatt tid. Men vi såg också en kvinna som inte förstod polismans tecken eller det faktum att det stod kravallstaket framför henne, så det blev en del kaos när hon med polisens hjälp skulle backa och välja annan väg, för då hade ju trafiken i den andra riktningen grönt...

Apropå kaos så lyckades de trassla till det rejält utanför vårt hotellrumsfönster också i går kväll. Tänk er en riktigt snygg fläta, men med bilar från alla håll. Vi hörde dock inga tutningar, så alla inblandade var nog rätt lugna. Nu är det dags för frukost och sedan är det dags att köra igen och lämna vyn av Empire state building för den här gången.

Tags:

Allmänt | New York | Resor

Powered by BlogEngine.NET 1.5.0.7 - Old School Theme by n3o Web Designers

Om oss

Läser du det här så tror vi att du redan känner oss, då vi inte haft för avsikt att sprida bloggen utanför den närmsta kretsen av familj och vänner. Är det så att du har hittat hit ändå och vill läsa, så skrivs bloggen av Johan & Kristina, två amerikafarare från Skåne.

 

 

Datum när vi gjort inlägg

<<  april 2024  >>
tiontofr
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

View posts in large calendar