Montgomery och Atlanta

by Kristina 10. april 2016 21:26

Ibland borde man nog ha lite bättre koll på saker och ting. Ibland har man tur ändå. Hotellet vi nu bor på i Atlanta ligger mindre än ett stenkast från Atlanta Braves hemmaplan och dagens baseballmatch hade precis slutat när vi klämde in oss på hotellets parkering. Lyckades också checka in precis innan ett gäng från matchen dök upp. Hur det gick? Ingen aning.

Resan till Montgomery i Alabama var verkligen en lugn söndagstur. Att det stod bilar parkerade vid capitolium berodde endast på att det var en kyrka i närheten.

 

Samtliga delstatsflaggor och en platta av sten som skulle representera "det typiska" för respektive delstat hittade vi i Montgomery.

Vi åt lunch på en mexikansk restaurang i The Alley, vilket såg ut att vara en gammal fabriksbyggnad som nu förvandlats till restaurangområde. Sedan tätade trafiken när vi närmade oss Atlanta och var tidvis riktigt ryckig. 

Capitolium var minst lika trevligt på håll, som när vi tre gånger körde i kvarteret runt omkring och slutligen parkerade för en ytterst kort fotografering. Nä, Atlanta downtown kändes inte säkert.

Tankade, och killen på macken stod bakom skottsäkert (?) glas. Lyckades för första gången under resan förskottsbetala lagom mycket så att vi slapp gå in igen och hämta växeln, så det blev att hoppa in bilen och låsa medan vi ställde in Astrid mot ett Walmart. Det kändes väl så där...Men hotellet är helt okej! Visserligen funkade våra nyckelkort inte från början, eller rättare sagt; det ena funkade en gång, men det går ju alltid att fixa och receptionisten ringde för en stund sedan för att höra så att vi var nöjda med vårt rum.

Har nu bokat två nätter i Clearwater på LaQuinta, det var de enda som fortfarande var oplanerade. Det känns som man börjar bli gammal och mindre äventyrlig när man uppskattar att inte köra på känsla, tur och kuponghäfte... Har också förköp tvådagarspass på Universal Studios i Orlando och ska då enligt uppgift spara 40 dollar. Vad det kostar? Huvva. Vi kan väl säga att det är ett par års ackumulerade julklappspengar som kommer att användas! 

Tags:

Allmänt | Baseball | Resor

Powered by BlogEngine.NET 1.5.0.7 - Old School Theme by n3o Web Designers

Om oss

Läser du det här så tror vi att du redan känner oss, då vi inte haft för avsikt att sprida bloggen utanför den närmsta kretsen av familj och vänner. Är det så att du har hittat hit ändå och vill läsa, så skrivs bloggen av Johan & Kristina, två amerikafarare från Skåne.

 

 

Datum när vi gjort inlägg

<<  april 2024  >>
tiontofr
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

View posts in large calendar