Borta bra, men hemresan bäst?

by Kristina 20. augusti 2013 17:31

Sista milen med bilen gick bra och vi återlämnade vår Jeep Compass till Avis vid O´Hare-flygplatsen med 3 464 fler miles på mätaren än när vi hämtade ut den. Då mätaren stod på 2 660 för drygt två veckor sedan kan man väl säga att vi haft den i mer än halva dess liv?! Omräknat till mil som vi är vana att jämföra med: 557. Vi kom i väldigt god tid för incheckning, men den här gången gjorde det inte ett dugg. Vi hade ju bokat hemresan i första klass/business/executive eller vad man nu vill kalla de där platserna längst fram i planet, ja, bakom pilot och styrman alltså. En hel del extra pengar, men jag tror jag vågar säga att det var värt det. Absolut. Vi kände verkligen den där extra servicen, från incheckning i Chicago tills vi gick ut ur planet på Kastrup, och det var helt enkelt inte samma upplevelse eller resa som längre bak i planet. Bara att få sitta i en lounge, långt borta från brus och stress och obekväma stolar, är en lyx. Vi satt mest och flinade fånigt när vi sjunkit ner i våra stolar på planet till Toronto...

 

Men det var inget mot när vi satte oss på nästa plan. Här är min middag. Förrätt: tonfisk. Eller som beskrivningen är i menyn: Seared albacore tuna served on a salad of haricot, cucumber, white kidney beans and radish with a lime vinaigrette. Sallad: Mixed greens, grape tomatoes and parmesan served with balsamic vinaigrette. Till detta ett glas rött. En Crios Malbec de Susana Balbo, från Mendoza, Argentina.

 

Sedan valde jag lax (Sautéed atlantic salmon offered with lemon and scallion sause, a grain medley of wheat berries, long grain rice and Acini de Pepe pasta, french beans and baby carrots). Johan åt i stället grilled Alberta AAA beef tenderloin with green peppercorn Pernod sauce, red skin mashed potatoes with garlic, broccolini and sun-blushed tomatoes till huvudrätt.

 

Det kommer fler bilder, det är snart läggdags för oss. Vill bara avsluta med en bild (bland många andra) som Cecilia skickade oss från Engelholms katthotell, för att vi skulle se att grabbarna hade det bra på sitt håll. Jag tycker den innehåller en hel del kattidyd, men framförallt broderskärlek!

 

Tags:

Allmänt | Resor

Powered by BlogEngine.NET 1.5.0.7 - Old School Theme by n3o Web Designers

Om oss

Läser du det här så tror vi att du redan känner oss, då vi inte haft för avsikt att sprida bloggen utanför den närmsta kretsen av familj och vänner. Är det så att du har hittat hit ändå och vill läsa, så skrivs bloggen av Johan & Kristina, två amerikafarare från Skåne.

 

 

Datum när vi gjort inlägg

<<  mars 2024  >>
tiontofr
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567

View posts in large calendar