Strategi a la Berglund

by Kristina 13. mars 2020 21:44

Har bokat hemresa på söndag med SAS. Till Sturup via Arlanda. Att ta tåget till Hässleholm från Arlanda skulle bli dyrare och ta längre tid. Billigast i kronor hade kanske varit att övernatta på Arlanda och ta ett morgontåg på måndag. Då hade vi också stöttat en turistnäring som just nu upplever totalt fritt fall. I morgon ringer vi SAS och ser om det går att boka om redan existerande biljett, annars får det vara som det är. En hel del av glädjen att vara på resande fot satte danskarna P för i dag. Det ska jag komma ihåg. Och ibland var jag minne som en elefant, vill jag påpeka, även om det var bättre förr...

Tags:

Allmänt | Obegripligheter | Resor

Och Danmark stänger gränsen...

by Kristina 13. mars 2020 19:48

Jaha, nu får vi avvakta till SAS öppnar i morgon och får se om vi kan boka om hemresan att gå till Sverige istället, eller om danskarna kommer att låta sydsvenskar gå till tåget på Kastrup... Vi återkommer. I dag har vi i alla fall åkt hoppa på, hoppa av buss här i Dublin, så vi har fått se en del av det vi tänkt oss. Utifrån. Alla muséer är stängda nu och två veckor framåt. På Epic som visar den irländska emigrationen till USA fick vi fribiljetter till nästa gång vi kan komma hit, eftersom det inte var så mycket vi kunde se vid vårt besök i dag.

Tags:

Allmänt | Obegripligheter | Resor

Irland rustar upp i kriget mot Corona

by Kristina 13. mars 2020 06:34

Landningen på DUB gick bra, trots mycket starka vindbyar. Buss till The Point/3 Arena och allt stämde bra med förhandstitt på Google Maps. Bortsett från en liten detalj, det var fyra bilfiler att korsa och inte ett övergångsställe i sikte. Nåväl, det fick bli en tillflykt halvvägs upp på en refug, så var vi över vägen sedan. 

Incheckning på The Gibson Hotel, en liten paus framför tv:n och vips insåg vi att det inte blir några konserter i helgen och förmodligen inga museibesök heller. Så vi fick lite bråttom att i alla fall ta oss till Guinness och Jameson för att nyttja en bråkdel av våra Dublin pass. Nu är vi tillbaks och laddar batterierna, både våra egna och telefonerna. Vi får väl smida lite planer för morgondagen trots allt. Synd att de kör på fel sida vägen här, annars kunde vi ha hyrt bil och kört runt lite.

Det blåsiga vädret innebär i alla fall fördelar som att regnväder snabbt ersätts av strålande sol. Och tvärtom...

Tags:

Allmänt | Countrymusik | Resor

Powered by BlogEngine.NET 1.5.0.7 - Old School Theme by n3o Web Designers

Om oss

Läser du det här så tror vi att du redan känner oss, då vi inte haft för avsikt att sprida bloggen utanför den närmsta kretsen av familj och vänner. Är det så att du har hittat hit ändå och vill läsa, så skrivs bloggen av Johan & Kristina, två amerikafarare från Skåne.

 

 

Datum när vi gjort inlägg

<<  mars 2020  >>
tiontofr
2425262728291
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
303112345

View posts in large calendar