Jailers Inn - inlägg nr 2 när jag trodde det första försvunnit...

by Kristina 6. juli 2019 20:51

Nu vill jag bara gråta en stund, eftersom mitt förra inlägg verkar ha försvunnit spårlöst. Det var långt. Det kommer inte detta att bli nu, men kanske bygger jag på det framöver.

Kör en Ford Edge med Colorado-skyltar, det var klassen under den vi bokat, men i valet mellan den och en van, så fick det ändå bli en suv. AVIS kontoret i Chicago är litet, de kör dit bilar i en strid ström, men man kunde ändå tycka att de kunde ha en bil i den klass vi bokat när vi var där vid den tidpunkt vi sagt.

Besökte Makers Mark i Loretto i går och Buffalo Trace i Frankfort i dag. Två stora som vuxit rejält sedan våra tidigare besök. Hälsade på betydligt mindre Lux distilleries och Preservation distillery i Bardstown. Jag körde, så Johan kunde provsmaka hos Lux. 

Har hunnit med 2 x Walmart också. Bor två nätter i Nelson countys gamla fängelse. Frukosten i morse serverades i trädgården, som visade sig vara platsen där galgen stod fram till 1920-talet då den sista offentliga hängningen ägde rum. Frukosten bestod av omelett och hembakt. Något som liknade kanelbulle med bourbonsås, blåbärsmuffins och mjuk chokladkaka. Därefter gick vi på guidad tur i fängelset eller häktet. Det känns som det fanns både korttidare och sådana som satt här en längre tid.

I morgon kör vi till Memphis.

 

Tags:

Allmänt | Resor

Jailers Inn, Bardstown

by Kristina 6. juli 2019 18:03

Promenaden till hyrbilskontoret gick bra. Vi blev nästan inte alls svettiga. Vi körde därifrån med en Ford Edge som var klassen under den vi bokat, men vi ville inte ha en van som vi erbjöds. Visst är det ett litet kontor där bilarna körs in efter hand, men vi var där den tid vi angivit, så det borde ha funnits en bil tillgänglig kan man tycka. Colorado-skyltar är det på bilen denna gång. Glastak har den i alla fall, upptäckte vi i dag, så lite kul är den allt. 

Använde körtiden effektivt, vi tappade ju en timme från Chicago till Kentucky, den behövde vi när vi körde till Makers Mark. Nu hade de sommartid med extraöppet ändå, så vi hann dit innan stängningsdags. Jösses vad det växt sedan vi var där senast. Det förstod dock inte GPS:en som försökte leda in oss på slingriga småvägar och till viss del lyckades också. Killen i gift shopen berättade att de hade problem med att få koordinaterna rätt angivna. Johan fick sin 101:a, så därefter körde vi tillbaks till Bardstown. Här bor vi två nätter i gamla finkan. Det finns två rum med två sängar, en fängelsecell med våningssäng och The garden room. Där bor vi!

I morse bjöds vi på frukost i trädgården, tur att inte alla hotellfrukostar är sådana. Omelett, något som liknade kanelbulle med bourbonsås, blåbärsmuffins och mjuk chokladkaka. Jodå, juice och färsk frukt fanns också! Vi satt bredvid en australiensiska, tillfälligt arbetande i USA. Därefter fick vi en guidad tur i fängelset, som fungerade ändå fram till 1980-talet. Och trädgården förresten, det var galgbacken fram till 1920-talet. Och är nu jail häkte eller fängelse? Det här verkade nog vara både och, jag får fråga i morgon. Jailer är i alla fall något man blir vald till i Kentuckys countyn, oavsett om det finns ett jail eller ej. Om man nu inte har ett i countyt så får man kanske köra någon gång då och då mellan rättegång och häkte/fängelse i alla fall och därmed göra dig förtjänt av de fördelar man har som offentligt anställd med pension osv.

Efter frukosten körde vi sedan till Buffalo Trace i Frankfort, som också växt sedan förra besöket. De är ju även tillverkare av Blenton, men det marknadsförs nästan inte alls. Tydligen hade man släppt något i går som sålt slut direkt.

Tillbaks i Bardstown hälsade vi på Lux distilleries och Preservation distillery, i sammanhanget mindre och betydligt mindre producenter än de andra vi besökt. Två Walmart har vi också hunnit med, så vi har varit effektiva.

Andra roligheter i dag: svenskt brons i fotbolls-VM och att jag fått mejl från svensk man boende i Mexico. Hans fru matchar Johans kusin, vars topsningsresultat nu är klart. Kanske är Johans DNA match med Carmen som vi ska besöka i nästa vecka starkare än vi tror?!

I morgon kör vi till Memphis!

Tags:

Allmänt | Obegripligheter | Resor

Powered by BlogEngine.NET 1.5.0.7 - Old School Theme by n3o Web Designers

Om oss

Läser du det här så tror vi att du redan känner oss, då vi inte haft för avsikt att sprida bloggen utanför den närmsta kretsen av familj och vänner. Är det så att du har hittat hit ändå och vill läsa, så skrivs bloggen av Johan & Kristina, två amerikafarare från Skåne.

 

 

Datum när vi gjort inlägg

<<  juli 2019  >>
tiontofr
24252627282930
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

View posts in large calendar