Independence day

by Kristina 4. juli 2019 14:09

Har nu gjort ytterligare en runda fotografering och därefter tog vi oss med buss till Navy Pier. Att vara där i kväll tillsammans med 60 000 andra lockar inte, men nu har vi åkt Ferris wheel, ätit lunch och tagit ett par cocktails i lugn och ro, så nu kan vi fortsätta firandet i våra egna kvarter och se fyrverkerier på tv. Är utkörda från vårt rum, då heltäckningsmattan ska bli rengjord enligt plan, men häckar i lobbyn istället. Det är varmt ute, så även i dag gäller skuggan.

Tags:

Allmänt | Resor

4th of July

by Kristina 4. juli 2019 05:27

Ja, i dag får vi se från första parkett hur en nationaldag ska firas. Spännande! 

I går satt vi vid frukosten och googlade fram adresser vi skulle besöka. Johans nya passion är gamla vykort och nu tänker vi försöka hitta samma vyer så där 100 år senare. Ett och annat vackert hus står kvar, men i en helt annan omgivning än då vykortet skickades. Vi gick ut vid 8-tiden, då det slutat regna och vi såg sedan inte många moln på hela dagen. Under natten hade det dock varit skyfall och tv-nyheterna rapporterade om översvämningar. 

Började vid Buckingham fontänen och gick sedan norrut i Grants park mot Millennium park och Bönan. Det är ett måste att besöka, men då var klockan 10 och det började bli riktigt varmt. Fick pausa inomhus på TJ Maxx och Target och hittade en Absolut Windy City... Så vi fick åka hem och lasta av lite inköp innan vi gick till den irländska puben Fado för lunch. Då var klockan halv två och minsann, skulle inte Sverige spela fotboll mot Holland kl 14? Så vi fick dra ut på ätandet och drickandet till ordinarie speltid då alla tv-apparater i puben visade matchen. I förlängningen gick vi, det skulle ändå bli som det blev, tyvärr nu mål för Holland. Det hade varit så coolt att se en final mot USA på söndag!

Fortsatte promenaden ut på Michigan Avenue och upp mot vattentornet, gåendes på skuggsidan. Handlade med kvällsmat att äta på hotellrummet. Utanför tunnelbanan stod 7-8 poliser från Homeland security. Chicagos nya borgmästare har deklarerat att denna fjärde juli weekend ska vara säker och antalet synliga poliser ska vara fler än tidigare. Jag kan inte riktigt bestämma mig för om det får mig att känna mig  mer säker eller mer orolig. 

Tags:

Allmänt | Resor

Powered by BlogEngine.NET 1.5.0.7 - Old School Theme by n3o Web Designers

Om oss

Läser du det här så tror vi att du redan känner oss, då vi inte haft för avsikt att sprida bloggen utanför den närmsta kretsen av familj och vänner. Är det så att du har hittat hit ändå och vill läsa, så skrivs bloggen av Johan & Kristina, två amerikafarare från Skåne.

 

 

Datum när vi gjort inlägg

<<  juli 2019  >>
tiontofr
24252627282930
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

View posts in large calendar