I Chicago igen

by Kristina 2. juli 2019 19:28

Framme på hotellet sedan ett par timmar. Sista biten gjorde vi nu tvärtom mot i somras, L-train blå linje från O'Hare till Washington, därefter en station med röda linjen till Grand/State och ett par kvarters promenad. Betydligt enklare/lättare i kg i dag. 

I Toronto blev det lite spännande när vi skulle landa. Vi var långt nere när piloten avbröt och lyfte igen istället. Flygvärdinnan läste ur sin manual och kapten berättade också att det var i sin ordning, det var bara lite trångt på marken. Spettekakan är med fortfarande, men vi deklarerade att vi hade mat med oss, så våra väskor åkte säkert i särskild röntgen medan vi väntade på att få klartecken att fortsätta. Tror att våra boardingpass skannades 5 gånger i Toronto; det var säkerhetskontroll, väntan på att det checkade bagaget plockats vidare, passkontroll i automaten, manuell instämpling. Det är trots allt smidigt att ordna "immigration" i Kanada, det tycker vi nog fortfarande 😁. 

Nu är kl snart 20, så det är hög tid att lägga sig, denna första dag på resan.

Tags:

AllmÀnt | Obegripligheter | Resor

Spettekaka på väg

by Kristina 2. juli 2019 09:09

Att Hyllie kan vara ett sådant blåshål! Vi kom precis för att se bakänden på 7-tåget, så vi hade 20 minuter till nästa tåg. Tack och lov för de små akvarierna som fungerar som vindskydd på perrongen. I dag inleder vi försöket att få en skånsk spettekaka till USA, den kommer naturligtvis att deklareras som den bör i Toronto. Få se om det räcker! Snart går vi ombord Air Canada och sedan hoppas jag på någon timmes vila ombord, nattsömnen var inte den bästa, trots (eller på grund av) avsaknaden av hungriga katter i morse...

Tags:

AllmÀnt | Resor

Powered by BlogEngine.NET 1.5.0.7 - Old School Theme by n3o Web Designers

Om oss

Läser du det här så tror vi att du redan känner oss, då vi inte haft för avsikt att sprida bloggen utanför den närmsta kretsen av familj och vänner. Är det så att du har hittat hit ändå och vill läsa, så skrivs bloggen av Johan & Kristina, två amerikafarare från Skåne.

 

 

Datum nÀr vi gjort inlÀgg

<<  juli 2019  >>
mÄtiontofrlösö
24252627282930
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

View posts in large calendar