Midsommarafton i Texas

by Kristina 23. juni 2017 20:28

Samantha II har skött sig och lett oss från Fort Worth till Portland, via IKEA och utkanterna av både Austin och San Antonio. Det blev kaffe och äppelpaj på IKEA, inköp av ett kuddöverdrag ÅTERSTÄLLA som säljs endast i Houston och i Round Rock (ett projekt i återvinning av textil från butikerna samtidigt som man ger arbetstillfälle för flyktingar) samt sill och lax till midsommarbuffen. 

Det har varit mycket vägarbeten, vilket här betyder att man oftast kör lika fort som vanligt, men med betongsuggor och snävare körfält, och tät trafik och idioter som inte kan planera sin körning, så det var rätt tröttande körning i dag. Höll på i närmare två mil att köra efter två lastbilar från samma företag där nr 1 skulle köra om nr 2 och där det tog tre miles innan han som var i kapp också faktiskt kom om. Då räknar vi inte in när han gick ut i vänster körfält och påbörjade sin omkörning som alltså tog sin tid att genomföra... Så, DET företaget skulle vi aldrig handla från (billig mat från Texas påstods det på trailerna). När vi hittat till hotellet (blir lite jobbigt är de ingår i ny hotellkedja efter det att kartan i GPS:en uppdaterades) kände vi inte för att fortsätta till Corpus Cristi i kväll, utan råkade hitta till den där livsmedelsbutiken trots allt som lastbilarna nörde till och kunde komplettera midsommarmiddagen med sour cream och gräslök, kokta ägg, små korvar som alternativ till prinskorv, jordgubbar och glass.

Så nu är vi alltså i Portland, Texas. Om vi ska börja samla sådana sedan har vi nu Oregon och Texas inräknade och hur är det nu med Maine?! Så här långt in på resan känns det som man blandar ihop hotell och städer hej vilt, så då är det okej att inte precis komma ihåg var man var i Maine för mer än tio år sedan... I morgon kör vi västerut mot mexikanska gränsen, innan vi på söndag åker till Houston igen.

Tags:

Allmänt | Obegripligheter | Resor

Powered by BlogEngine.NET 1.5.0.7 - Old School Theme by n3o Web Designers

Om oss

Läser du det här så tror vi att du redan känner oss, då vi inte haft för avsikt att sprida bloggen utanför den närmsta kretsen av familj och vänner. Är det så att du har hittat hit ändå och vill läsa, så skrivs bloggen av Johan & Kristina, två amerikafarare från Skåne.

 

 

Datum när vi gjort inlägg

<<  juni 2017  >>
tiontofr
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012
3456789

View posts in large calendar