103 grader

by Kristina 14. juni 2017 20:26

Det blev varmt i dag också, det anade vi redan i morse när kameralinserna immade igen. Hotellet visade sig ligga bredvid ett hunddagis och nej, det var nog inte ens i närheten av Jordbruksverkets bestämmelser, men vi kunde se en enorm hundflock genom stängsel och fönster, som inte alls hade det dåligt. Så ett par foton fick det ju bli redan där.

Första mål var Fredericksburg. Vi har lovat en vän att leta efter flugfisketillbehör och just den här affären skulle vara återförsäljare för det specifika varumärket. När vi kom in på gårdsplanen kunde vi inte se vilken byggnad som var butiken, men 50 m bort såg vi en kvinna som matade en stor get, så jag närmade mig försiktigt. Herregud, vi är ju i Texas, här smyger man sig inte på människor. Jodå, hennes man var inne, så hon hämtade honom. Han dök upp och låste upp sin butik. "In his 80's" sa han själv, och han beklagade sig sedan flera gånger över att han inte kunde hjälpa oss med vårt ärende, men vi fick en trevlig pratstund och de hade en underbar röd katt med jättefint mönster i pälsen som var hans butikskatt. Han var ett år, och husse hade fullt upp med att lära katt vad man fick göra och inte göra med husses grejor. 

Sedan besökte vi då Brady. En ort, inte mitt i ingenting utan mitt i Texas, men en ort som inte var så mycket. Runt torget, som hade "rådhuset" i mitten fanns det advokatbyråer och möbelaffärer. Killen i turistbyrån/handelskammaren rekommenderade oss att gå in i en av möbelaffärerna för det de inte hade, ansågs man inte behöva! Inget kaffe där, utan vi körde vidare till Abilene. Där blev det lunch på liknande vis som i går. Maten var god och toaletterna mycket fräschare än föregående dag...

Kom till Lubbock runt 16, fick även i dag en liten goodiebag av Carlson! I morse åt vi förresten våfflor med USA-form, fint ska det vara. I morgon kör vi först till Roswell i New Mexico och byter därmed delstat för första gången den här resan!

Tags:

Allmänt | Resor

3 x firande

by Kristina 14. juni 2017 06:52

I dag verkar amerikanarna ha flera skäl att fira: det är national bourbon day, national flag day och dessutom fyller presidenten år. Välj själv... Vi såg förresten presidenten i går i entrén till Louis Tussaud. Håret  ar nog det som var likt...

Tags:

Allmänt | Obegripligheter | Resor

Powered by BlogEngine.NET 1.5.0.7 - Old School Theme by n3o Web Designers

Om oss

Läser du det här så tror vi att du redan känner oss, då vi inte haft för avsikt att sprida bloggen utanför den närmsta kretsen av familj och vänner. Är det så att du har hittat hit ändå och vill läsa, så skrivs bloggen av Johan & Kristina, två amerikafarare från Skåne.

 

 

Datum när vi gjort inlägg

<<  juni 2017  >>
tiontofr
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012
3456789

View posts in large calendar