New york - en stad i förändring

by Kristina 3. december 2016 06:42

Kanske beror det på att vi inte varit här på två år, eller är det bara en fullständigt naturlig utveckling. Men känslan av att vänja sig att se polis med automatgevär vid Empire state building, den är lite blandad. Jag hade liksom glömt bort det där. Det lär heller inte bli några fler spontanbesök på Starbucks på Femte avenyn i Trump Tower,  så länge den blivande presidenten bor där,  för där var det ännu fler tungt beväpnade poliser och hade man nget ärende in i huset eller till Tiffany's bredvid hänvisades man till andra sidan gatan. Där stod å andra sidan massor av tv-kameror och reportrar, beredda att sända när som helst. 

Men NYC är en underbar stad också. Hotellfrukosten hade ju inte fått toppoäng på internets hotellbetygsidor och dessutom var vi vakna och redo att ge oss ut långt innan den skulle serveras, så vi gick ett kvarter österut när vi såg två poliser stå inne i en deli. Vi tänker alltid som så att poliser och lastbilschaufförer vet var man får tag på bra mat, och det stämde också denna gång. Beställde en laxbagel och den var ljuvlig! När vi satt där inne och tittade ut på morgontrafiken såg Johan en frimurarlogeflagga och jag ett gym. Sedan såg jag Weight Watchers logga ovanför Starbucks på ett hus... Man ser vad man vill 😊.

Sedan gjorde vi "som vanligt", det vill säga gick, gick och gick. Handlade på mig böcker på Borders, så det blev tung packning stor del av vägen. Tänkte äta lunch på Carnegie deli, som stänger för gott den sista december. Det hade fler tänkt,  klockan var ett då, så vi gick söderut istället och kostade på oss taxi till hotellet för att lasta av. Så det blev lunch på Jake's vägg i vägg med hotellet istället. Sedan tog vi tunnelbanan till 34 gatan och besökte kvarteren runt Macys.  

När det blivit mörkt ute tog vi oss till Times Square för att fota lite. Sedan fortsatte vi till granen vid Rockefeller center (som vi också sett i dagsljus) och ett fantastiskt ljus -och ljudspel på fasaden till Saks on Fifth Avenue. Tunnelbana tillbaks till 23:e och hopplock av middag på Whole foods (kanske "något" dyrare än tänkt, men det är svårt att inte gå all in på deras fräscha bufféer). Så det blev middag på hotellrummet med På Spåret på plattan. Det hackade lite, men var ändå okej.

Nu väntar en ny dag, i dag går vi söderut!  

Tags:

AllmÀnt | Obegripligheter | Resor

Powered by BlogEngine.NET 1.5.0.7 - Old School Theme by n3o Web Designers

Om oss

Läser du det här så tror vi att du redan känner oss, då vi inte haft för avsikt att sprida bloggen utanför den närmsta kretsen av familj och vänner. Är det så att du har hittat hit ändå och vill läsa, så skrivs bloggen av Johan & Kristina, två amerikafarare från Skåne.

 

 

Datum nÀr vi gjort inlÀgg

<<  december 2016  >>
mÄtiontofrlösö
2829301234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930311
2345678

View posts in large calendar