Fortfarande tisdag hos oss...

by Kristina 16. augusti 2016 22:08

Okej, det blev ett inlägg till. Har checkat in på hotellet och bör snart släcka lampan, vi är inne på 26:e timmen sedan vi gick upp i morse. Har lyckats vila lite, men behöver nog några timmar i horisontalt läge.

Flygresan startade i kaos, det var bara en medarbetare vid gaten och han fick personligen gå i väg med två passagerare i rullstol. Sedan skulle föräldrar med småbarn låta sina telningar gå själv genom flygplansgången, trots att de precis lärt sig gå och slutligen hade vi två passagerare för många... Men vi kom i väg hyfsat på tid och landade i Seattle som beräknat. Flygplatsen skyltade föredömligt vägen till shuttlebussarna och Best Westerns dök upp efter endast en kortare väntan. 

God natt!

Tags:

Allmänt | Obegripligheter | Resor

Toronto Pearson med ny teknik

by Kristina 16. augusti 2016 15:19

Redan i Boston i april fick vi ju göra det mesta jobbet själv när det gällde immigration. Till skillnad från i dag så funkade det perfekt då. I dag fick vi, några gånger fler än vad som kändes bra just då, skanna passet och trycka fingertopparna mot det gröna glaset. Vi blev dock jättesnygga på fotona som togs och som printades ut på lappen som trots allt en livs levande immigrationsofficer stämplade till slut. Inget blundade här inte. 

Sitter nu i Maple Leaf Lounge i inrikesdelen av flygplatsen och gläds åt det trevliga beskedet att Sveriges fotbollsdamer spöat Brasilien i OS! Wifi funkar för första gången perfekt på denna flygplats och min nya aktivitetsklocka har ställt tillbaks tiden själv, så nu glömmer vi att det börjar bli läggdags hemma. Vi flyger härifrån  vid 19 i kväll och med tre timmars ytterligare tidsskillnad landar vi efter kl 21 i Seattle. På planet hit sov vi båda en stund,  jag efter att ha tittat på en familjefilm där det regnade köttbullar (bland mycket annat) och några avsnitt av en komediserie lite likt The office, men i polismiljö. Brooklyn 9-9 hette den och avsnitten som visas var från säsong 3, däribland ett som handlade om två svenska poliser som var på besök. Rätt kul faktiskt.

Nu får vi väl kolla lite vad som erbjuds här samt gotta oss åt fotbollsresultatet igen. På återhörande, förmodligen i morgon bitti innan vi hämtar bilen.

Tags:

Allmänt | Resor

Exemplariska resenärer

by Kristina 16. augusti 2016 10:29

Alla som flugit de senaste 15 åren är medvetna om allt bök det är med säkerhetskontroll, vad som får följa med ombord i handbagage och det som i stället får åka i incheckat bagage. Kvinnan före oss i säkerhetskontrollen påstod att när hon flög till Europa var det ingen som sa något om hennes fullstora schampoflaska, dito balsam, mousse och hudkräm i handbagaget. Nähä, men nu fick hon två alternativ att välja bland och efter en stund hade allt, inklusive make, kommit tillbaks igen på utsidan, så då fick äntligen Berglunds gå igenom med sina pinaler...

Nu pausar vi i SAS lounge, laddar plattan, dricker vatten och njuter av stillheten på insidan. Det känns som det är ovanligt mycket resenärer i dag, eller så är det bara fler grupper som är oförmögna att dela upp sig och måste agera som ett myllrande kollektiv. Gamle Carlton har givit mig träningsvärk i höger arm. Johan lobbar för att jag ska hitta ny väska under resan och låta Calton bli kvar, än så länge har jag muttrat undvikande, men visst känns det lockande just nu.

Om någon halvtimme är det dags för passkontroll, ny säkerhetskontroll (förmodligen) och gate C35. Bäst att hinna före de som ska flyga till Singapore från samma pir.

Tags:

Allmänt | Obegripligheter | Resor

Ständigt denna väntan

by Kristina 16. augusti 2016 09:16

Men mycket hellre väntan på att Air Canada ska öppna sin incheckning än väntan på ett tågspår någonstans, så därför är vi som vanligt i tid. I god tid. Befinner oss i Terminal 2 på Kastrup tillsammans med åtskilliga hundra kineser. Hade man fått handla tax free och velat ha skattepengarna tillbaks så hade man fått vänta ett tag, om man säger så. Nu dags för incheckning till Toronto!

Tags:

Allmänt | Obegripligheter | Resor

Powered by BlogEngine.NET 1.5.0.7 - Old School Theme by n3o Web Designers

Om oss

Läser du det här så tror vi att du redan känner oss, då vi inte haft för avsikt att sprida bloggen utanför den närmsta kretsen av familj och vänner. Är det så att du har hittat hit ändå och vill läsa, så skrivs bloggen av Johan & Kristina, två amerikafarare från Skåne.

 

 

Datum när vi gjort inlägg

<<  augusti 2016  >>
tiontofr
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

View posts in large calendar